Emil Tedeschi posjetio Sveučilište u Mostaru i održao predavanje na Ekonomskom fakultetu

Emil Tedeschi posjetio Sveučilište u Mostaru i održao predavanje na Ekonomskom fakultetu

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, dana 15.5.2018. godine održao je predavanje u prepunom amfiteatru Ekonomskog fakulteta na temu: „Atlantic Grupa – jedra prema uspjehu“.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, posjetio je Sveučilište u Mostaru, gdje se na početku posjete susreo s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem. U sklopu posjete Sveučilištu održao je predavanje studentima u amfiteatru Ekonomskog fakulteta o temi „Atlantic Grupa – jedra prema uspjehu“. Govorio je o percepciji i praksi upravljanja uspješnim sustavom na primjeru razvoja Atlantic Grupe, jednog od najuspješnijih i najdinamičnijih poslovnih sustava u regiji jugoistočne Europe. Potom, o rastu i razvoju tvrtke koja je strateški, financijski i kadrovski zasigurno primjer uspješnog poslovnog projekta za koji su dobili brojne svjetske nagrade i priznanja. Ovom prigodom Emil Tedeschi kazao je kako se rado odazvao pozivu sa Sveučilišta i da inače rado dolazi u Mostar i u BiH.

Emil Tedeschi je osnovao Atlantic Groupu i izgradio je od lokalnog distributera do međunarodne korporacije koja zapošljava skoro 6000 ljudi. U ispunjenom amfiteatru Ekonomskog fakulteta dobrodošlicu mu je poželjela dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. Mila Gadžić. Tedeschi je u svom predavanju podijelio iskustva iz vlastite karijere, te osobno viđenje tvrtkinih akvizicija i integracija, važnosti brenda, uloge pogrešaka u osobnom i razvoju tvrtke, zatim o vlastitom poimanju kreativnosti, iz kojih izvora je crpi, o individualizmu i presudnoj važnosti timskog rada.

Tedeschi ističe, „Pokušavam poslati poruku i o postignućima, ali i o promašajima. Vrlo otvoreno govorim o zabludama u poslovnom okruženju, ali i o vlastitim zabludama, neadekvatnim rješenjima o kojima mogu svjedočiti nakon više od 30 godina poslovnog iskustva. Bez ikakve skromnosti volim istaknuti Atlantic grupu kao pozitivan primjer postignuća i visoko transparentne i uspješne tvrtke.“

Studenti su svoj ogroman interes potvrdili velikim brojem pitanja i komentara na različite segmente izlaganja, a gosp. Tedesci je obećao da je ovo početak jedne fine suradnje koja će se u budućnosti nastaviti novim posjetama i predavanjima.

Galerija fotografija s događaja (fotografije: FBPhoto - student Franjo Bošnjak)