Info dan E4U – projekt za studente BiH

Info dan E4U – projekt za studente BiH

Veleposlanik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark održao predavanje i razgovarao sa studentima Ekonomskih fakulteta.

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, održan je šesti info dan u okviru EUSR projekta „Outreach to Undergraduate Student – EU for You – E4U“ pod sloganom „Upalimo svjetlo za mladost BiH“.

Na info danu je sudjelovalo 150 studenata s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Studentima se pozdravnim govorom obratila dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilište u Mostaru prof.dr.sc. Mila Gadžić, a s njima je posebno razgovarao veleposlanik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark.

Veleposlanik Wigemark je istaknuo kako su mladi značajna karika u procesu promjena koje su danas nužne Bosni i Hercegovini te je važno čuti njihovo mišljenje o situaciji u državi, spoznati njihove stavove, želje, planove za budućnost te kako oni vide Europsku uniju i svoje mjesto u Europskoj uniji.

Ured predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini drugu godinu zaredom provodi projekt ‘E4U’ namijenjen studentima iz cijele Bosne i Hercegovine. U okviru ovog projekta studenti s javnih sveučilišta/fakulteta iz BiH će uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, raditi na izradi javnih kampanja koje odražavaju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebno u području obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva. Projekt će trajati do proljeća 2018. godine kad će biti proglašena najbolja studentska kampanja, a pobjednički tim osvaja studijsko putovanje u Brisel.

Fotografije s Info dana možete pogledati u galeriji ispod. (photo: Franjo Bošnjak)