Održana promocija knjige „Proces istraživanja tržišta“ autorice izv. prof. dr. sc. Sandre Soče Kraljević

Održana promocija knjige „Proces istraživanja tržišta“ autorice izv. prof. dr. sc. Sandre Soče Kraljević

Na Ekonomskom fakultetu u Mostaru u četvrtak 23. studenog 2017. u 15 sati, predstavljena je knjiga „Proces istraživanja tržišta“ autorice izv. prof. dr. sc. Sandre Soče Kraljević.

U uvodnom obraćanju okupljenima se obratio izv. prof. dr. sc. Igor Živko, prodekan Ekonomskog fakulteta u Mostaru. Knjigu su zatim predstavili recenzenti red. prof. dr. sc. Nenad Brkić i red. prof. dr. sc. Emir Kurtović sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu te autorica.

Recenzent red. prof. dr. sc. Nenad Brkić je rekao nešto više o samoj autorici i njenoj biografiji i o knjizi. Dok je red. prof. dr. sc. Emir Kurtović govorio o knjizi i značaju Istraživanja tržišta.

Autorica izv. prof. dr. sc. Sandre Soče Kraljević je rekla nešto o svom profesionalnom putu te zahvalila emeritus Miri Marušić, red. prof. dr. sc., svojoj obitelji, recezentima red. prof. dr. sc. Nenad Brkić i red. prof. dr. sc. Emir Kurtović, svojoj mentorici emeritus Tanji Kesić, red. prof. dr. sc., kolegicama i kolegama sa fakulteta, prijateljima, sponzorima i najviše svojim studentima koji su u velikom broju došli na promociju.

Knjiga Proces istraživanja tržišta je kategorizirana je kao sveučilišni udžbenik i u prvom redu namijenjena studentima ekonomskih fakulteta. Ona je namijenjena i poslovnim ljudima  u poduzećima,  koji odlučuju o prodaji  u zemlji ili inozemstvu, a njihovo je uspješno ili neuspješno poslovanje  vezano za tržišne prilike. Jedan od  ciljeva ove knjige je  i istaknuti važnost istraživanja tržišta za uspješnost poslovanja i smanjenje tržišnih rizika.

Knjiga je podijeljena u osam dijelova (18 poglavlja), a sadržava rječnik pojmova, kazalo pojmova, kazalo imena, popis literature te Primjer Procesa istraživanja tržišta kroz faze ukratko, Primjeri anketnih upitnika, Primjer Podsjetnika za promatranje.