Održana promocija knjige „Proces istraživanja tržišta“ autorice izv. prof. dr. sc. Sandre Soče Kraljević

24.11.2017 - 13:25
Održana promocija knjige „Proces istraživanja tržišta“ autorice izv. prof. dr. sc. Sandre Soče Kraljević

Na Ekonomskom fakultetu u Mostaru u četvrtak 23. studenog 2017. u 15 sati, predstavljena je knjiga „Proces istraživanja tržišta“ autorice izv. prof. dr. sc. Sandre Soče Kraljević.

U uvodnom obraćanju okupljenima se obratio izv. prof. dr. sc. Igor Živko, prodekan Ekonomskog fakulteta u Mostaru. Knjigu su zatim predstavili recenzenti red. prof. dr. sc. Nenad Brkić i red. prof. dr. sc. Emir Kurtović sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu te autorica.

Recenzent red. prof. dr. sc. Nenad Brkić je rekao nešto više o samoj autorici i njenoj biografiji i o knjizi. Dok je red. prof. dr. sc. Emir Kurtović govorio o knjizi i značaju Istraživanja tržišta.

Autorica izv. prof. dr. sc. Sandre Soče Kraljević je rekla nešto o svom profesionalnom putu te zahvalila emeritus Miri Marušić, red. prof. dr. sc., svojoj obitelji, recezentima red. prof. dr. sc. Nenad Brkić i red. prof. dr. sc. Emir Kurtović, svojoj mentorici emeritus Tanji Kesić, red. prof. dr. sc., kolegicama i kolegama sa fakulteta, prijateljima, sponzorima i najviše svojim studentima koji su u velikom broju došli na promociju.

Knjiga Proces istraživanja tržišta je kategorizirana je kao sveučilišni udžbenik i u prvom redu namijenjena studentima ekonomskih fakulteta. Ona je namijenjena i poslovnim ljudima  u poduzećima,  koji odlučuju o prodaji  u zemlji ili inozemstvu, a njihovo je uspješno ili neuspješno poslovanje  vezano za tržišne prilike. Jedan od  ciljeva ove knjige je  i istaknuti važnost istraživanja tržišta za uspješnost poslovanja i smanjenje tržišnih rizika.

Knjiga je podijeljena u osam dijelova (18 poglavlja), a sadržava rječnik pojmova, kazalo pojmova, kazalo imena, popis literature te Primjer Procesa istraživanja tržišta kroz faze ukratko, Primjeri anketnih upitnika, Primjer Podsjetnika za promatranje.