Održano gostujuće predavanje Jasmina Spahića

Održano gostujuće predavanje Jasmina Spahića
Dana 28.11.2018. godine u amfiteatru Ekonomskog fakulteta, gostujuće predavanje studentima održao je Jasmin Spahić - Predsjednik Uprave Sberbank BH.
„Razvoj modernih tehnologija i ponašanje klijenta uzrokovat će značajne transformacije u bankarskoj industriji. Samo zbog zakonskih ograničenja digitalno bankarstvo nije doživilo potpunu afirmaciju u Bosni i Hercegovini“, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank BH Jasmin Spahić obraćajući se studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
 
Tokom predavanja Spahić je govorio o ulaganjima u digitalno bankarstvo, kao i praktičnim koristima koje pružaju korisnicima. „Korisnici bankarskih usluga žele veću slobodu, dostupnost 24/7, proizvode na dodir prsta i sve to žele odmah“, kaže bankarski stručnjak, te ističe da je Sberbanka prepoznala istinske potrebe svojih klijenata, i svjesna je promjena u industriji.
Magazin Global Finance proglasio je nedavno Sberbank za najinovativniju digitalnu banku Centralne i Istočne Evrope. Sberbank u Bosni i Hercegovini je dobitnik nagrade financijskog magazina „Banke i Biznis“ za digitalni projekat godine. 
„Da bi bili nezamjenjivi morate se konstantno mijenjati“, kaže Spahić govoreći o neophodnosti jedne organizacije da se prilagodi trendovima na tržištu i zahtjevima klijenata. „Današnji klijenti imaju na raspolaganju više nego dovoljno informacija o proizvodu prije nego dođu na prodajno mjesto“, dodaje on. Korisnici bankarskih usluga sve su zahtjevniji i spremni su promijeniti svoju glavnu banku ukoliko ista ne zadovoljava njihove potrebe.
Tokom predavanja, studenti su se zanimali i za karijerni put bankara, što je Spahić iskoristio da ponudi savjete mladima koji uskoro izlaze na tržište rada. „Morate se potruditi da budete opcija kako za svoje poslodavce tako i za svoje klijente. Od vas se traži bezrezervna podrška i spremnost da uradite više od očekivanog. Vodite računa o svom integritetu, pokazujete inicijativu i budite iskreni. Tada pozitivan rezultat neće izostati“, zaključuje Spahić.